flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченого у злочинах проти держави взято під варту

11 березня 2022, 16:59

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою Ш.,  обвинуваченому у вчиненні кримінальних злочинів проти основ національної безпеки України та рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань (ч.2 ст.109, ч.1 ст. 110, ч.1 ст. 161 Кримінального Кодексу України).

Відповідно до обвинувального акту, Ш.  на різних ресурсах мережі Iнтернет в загальному доступі публікував дописи, які містили публічні заклики до насильницької зміни влади, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади,  зміни меж території та державного кордону України,   на порушення порядку встановленого Конституцією України, а також  ознаки розпалювання національної ворожнечі та ненависті.

Кримінальне провадження 6 разів призначалось до підготовчого судового розгляду, яке не відбувалося у зв’язку з неявкою обвинуваченого. Ш. жодного разу добровільно не з’являвся до суду, оголошувався в розшук, примусово був доставлений до суду 11.10.2021, але вийшов з залу в знак протесту.  

17.01.2022 року Ш.  було призначено цілодобовий домашній арешт на 60 діб за місцем реєстрації  його в смт. Міжгір’я  та покладенням обов’язків, серед яких і  прибувати до суду за викликом у призначений час.

Однак, на чергове судове засідання 24.02.2022 року  обвинувачений знову не  з’явився, а за повідомлення поліції був постійно відсутній за місцем домашнього арешту .

11.03.2022 здійснено повторний примусовий привід обвинуваченого до суду.

Прокурор заявив клопотання про необхідність заміни запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою.

Доводи прокурора та поведінка засудженого переконали суд в задоволенні клопотання і застосуванні щодо обвинуваченого запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Ухвала приведена до виконання   в залі суду. Строк тримання під вартою визначено по 09 травня 2022 року.

Наступне судове засідання призначено на 18 березня 2022 року.

 

Пресслужба суду