flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Особливості роботи Міжгірського райсуду в «червоній» зоні

11 лютого 2022, 16:14

 

 

Ситуація з поширенням пандемії коронавірусу Covid-19 та встановленням з 11 лютого 2022 року на території Закарпатської області «червоного» рівня епідемічної небезпеки   внесла свої корективи і в роботу суду.

 

Враховуючи те,  що конституційне право людини на судовий захист не може бути обмежене навіть в умовах воєнного та надзвичайного стану, Міжгірський районний суд працював і продовжує працювати відповідно до встановленого режиму https://cutt.ly/Rezim.

 

Разом з тим, відповідно до рекомендацій Ради суддів України, Вищої ради правосуддя та наказів Міжгірського райсуду,  з метою убезпечення відвідувачів, працівників апарату та суддів від розповсюдження COVID-19, учасникам процесів рекомендовано:

 

 - утриматися від візитів до суду, особливо за наявності будь-яких ознак захворювання;

-  відмовитись від участі у судових засіданнях, якщо слухання не передбачають обов’язкової присутності;

- всі документи (позовні заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо, які засвідчені електронним цифровим підписом) надавати суду в електронному вигляді  на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд» , поштою або факсом https://cutt.ly/Kont;

- в один із вищезазначених способів подавати до суду заяви про розгляд справ у їх відсутності за наявними у справі матеріалами;

- ознайомлюватися з матеріалами справи дистанційно, відправивши необхідну заяву на електронну пошту суду https://cutt.ly/Kont. При цьому, сканкопії матеріалів судової справи будуть направлені на відповідні електронні адреси.

 

До закінчення карантину:

 - до приміщень суду не будуть допускати осіб з температурою 37,2 оС і вище та ознаками респіраторних захворювань, а також без одягненої на ніс та рот захисної маски;

 - обмежено доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками проваджень;

 - призупинено особистий прийом громадян в адміністративній будівлі суду;

 - обмежено проведення заходів (нарад, семінарів, зборів, круглих столів, тощо).

 

Для розуміння серйозності ситуації та небезпеки, яку несе коронавірус COVID-19, рекомендуємо слідкувати за інформацією на офіційному сайті Міністерства охорони здоров’я України - https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov.

 

Довідково:

 Рішення РСУ №19 від 17 березня 2020 «Рекомендації Ради суддів України щодо встановлення особливого режиму роботи судів України задля убезпечення населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб».

Рішення РСУ №63 від 30 жовтня 2020 року «Щодо дотримання прав учасників судових проваджень та представників ЗМІ в умовах карантину».

Рішення Вищої ради правосуддя від 01.04.2021 року №763/0/15-21 «Про надання уніфікованих рекомендацій для судів усіх інстанцій та юрисдикцій щодо безпечної роботи в умовах карантину».

 

Бажаємо всім бути здоровими!