flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Графік та порядок особистого прийому громадян з питань роботи суду

22 травня 2020, 10:47

 

    Графік особистого прийому громадян з питань роботи суду

                                                                   

 

Голова суду Кривка В.П.

 

Кожного понеділка

з 10:00 год  до 15:00 год.

 

 

Керівник апарату суду Іваницька Л.І.

 

 

Щоденно з 9:00 год. до 12:00 год.

 

 

 

                 Записи в журналі обліку особистого прийому громадян  здійснює                      консультант Міжгірського райсуду Арендаш І.М.

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказом голови Міжгірського районного суду

Закарпатської області від 29.03.2016р. №01-04/

ПОРЯДОК 
організації та проведення особистого прийому 
громадян в
Міжгірському районному суді Закарпатської області

1.Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян в Міжгірському районному суді Закарпатської області.

2. Особистий прийом громадян, організацій чи посадових осіб, які відповідно до закону не є учасниками судового процесу, з приводу розгляду конкретних справ судом не проводиться, якщо інше не передбачено законом.

            3. Особистий прийом громадян проводиться у визначені графіком дні.

            Особистий прийом проводять:

           голова суду – з питань що належать до повноважень апеляційного суду, визначених законом;

             керівник апарату – з питань що належать до повноважень апарату суду.

       У разі відсутності зазначених осіб, особистий прийом громадян проводять уповноважені ними посадові особи.

              4. Попередній запис на особистий прийом проводиться консультантом суду, а у випадках його відсутності - особою, на яку покладено виконання обов’язків консультанта суду.

              Прийом інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу, Героїв України, жінок, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», проводиться в першочерговому порядку.

               5.Інформація про порядок і графік особистого прийому громадян розміщується на веб-сайті та інформаційному стенді, розміщеному в доступному для вільного огляду громадянами місці.

              6. Для запису на особистий   прийом   громадянин   повинен  пред'явити документ, що посвідчує його особу.

               Під час попереднього запису на особистий прийом з'ясовується прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, зміст  порушеного питання, до яких посадових осіб чи органів державної влади він звертався і яке було прийняте рішення, визначається посадова особа, до компетенції яких належить вирішення питання, вивчаються документи, інші матеріали, що подаються громадянином для обґрунтування своєї заяви (клопотання), скарги або пропозиції (зауваження).

             Не допускається з'ясування відомостей про особу громадянина,  що не стосуються його звернення.

             7. Повторний прийом громадянина з питання, яке вже розглядалося, проводиться в разі, якщо питання, порушене у першому зверненні, не було вирішено по суті.

            8. У разі повторного звернення  громадянина   вивчаються матеріали з порушеного питання, з'ясовуються причини повторного звернення, надаються необхідні роз'яснення.

  9. Під час проведення особистого прийому громадян можуть  бути присутні їх представники, повноваження яких  оформлені в установленому порядку.

               Присутність сторонніх осіб під час проведення особистого прийому громадян не допускається.

   10. Письмове звернення, яке подається громадянином на особистому прийомі, оформляється відповідно до вимог статті 5 Закону України "Про звернення громадян".

                Про результати розгляду звернення громадянину повідомляється письмово або усно (за його бажанням).

                11. З урахуванням рішення, прийнятого під час особистого прийому посадовою особою,   яка   його   проводила,   працівники  відділу діловодства та обліку звернень громадян – канцелярії суду або помічники посадових осіб, що його проводили, опрацьовують звернення громадян і готують документи необхідні для їх вирішення.

                12. Звернення громадян на особистому прийомі реєструються відповідно до Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 №348.

    13.  Консультант суду проводить систематичний аналіз і узагальнення звернень громадян на особистому прийомі, подає відповідну інформацію один раз на півроку голові суду.